In 1963 speelde Willem II, Tilburgs topvoetbalclub en toenmalig winnaar van de UEFA-cup II, twee zéér belangrijke internationale wedstrijden tegen Manchester United.

Normaal wisselen aanvoerders vlaggetjes uit. In dit geval verraste Willem II-voorzitter Schuerman voorzitter Hardman van Manchester United met een glas-in-lood medaillon. Daarin waren de wapens van de twee clubs omgeven door een bloemmotief verwerkt, samen met de initialen van de UEFA en de datum van de eerste wedstrijd, die in de Kuip in Rotterdam werd gespeeld: 25 september 1963.

In oktober/november 2021 werd een tentoonstelling georganiseerd in de LocHal in Tilburg: ‘Leev, 125 jaar Willem II’. Tijdens deze tentoonstelling,  gewijd aan deze mijlpaal voor de Tilburgse club is o.a. het medaillon te zien dat door Piet Clijsen voor die gelegenheid werd ontworpen.

Helaas is dit niet het door Piet Clijsen gemaakte raampje, want dat bleek ondanks serieuze naspeuringen onvindbaar. Of het is tijdens festiviteiten of een ander moment gesneuveld en gedropt in de kliko, of het hangt bij iemand van de club thuis die het om welke reden dan ook de moeite waard vond.

Gelukkig namen de organisatoren van de tentoonstelling geen genoegen met deze tegenvaller. Hun zoektocht leidde ze naar het Regionaal Archief Tilburg, met name het archief van Piet Clijsen en vonden daar de ontwerptekening van het medaillon (links). Vervolgens was het voor Glas Bewerkingsbedrijf Brabant (GBB) een makkie om een replica (hierboven) te maken. Inmiddels hangt die in de gebouwen van Willem II aan de Goirleseweg.