In zijn archief vond ik een zwart-wit foto van een raam bestaande uit 4 delen, dat is ontworpen voor de Boerenleenbank in Eede, Zeeland.

Zoekend op het internet werd al snel duidelijk dat het niet mee zou vallen meer info erover te vinden, laat staan verwachtte kleurenfoto’s van de ramen. Eede was in de loop der jaren stevig aangepakt en grondig herbouwd; de bank was niet meer. Betrokkenen van gemeente of aannemer bleken onvindbaar.

Duidelijk is dat de bank is verdwenen en plaats heeft gemaakt voor huizen. Waar de ramen zijn gebleven is onbekend. Ook heeft een serieuze speurtocht niet geleid tot meer fotomateriaal; helaas bleek de bank ook niet erg bereid te helpen.

In een later gevonden doos met ‘spullen’ zat een deel van een kalender uit 1965. Hierop staat één deel in kleur. Waarom maar één deel? Was dit het favoriete deel van de fotograaf? De andere delen zullen dan toch ook wel zijn gekleurd?

Helaas zullen we het nooit zeker weten, tenzij op een dag iemand deze site ziet en zich weer herinnert dat……

Naspeuringen met de hulp van enkele ingewijde bewoners van de regio hebben helaas ook niet tot meer ontdekkingen geleid. Gelukkig hebben we door beide foto’s wel een goede indruk van ‘hoe het was’.