Als ik de voorbereidingen voor een raam of ramen klaar heb, publiceer ik die, zodat iedereen er kennis van kan nemen. In het geval ik daarbij specifieke hulp heb gekregen stuur ik die persoon vervolgens een mailtje met de aankondiging van de publicatie.

 

Dit keer ontving ik meerdere berichtjes waaronder onderstaand:

“In Odulphusnieuws jaargang 5 (1999/2000), nr. 1 staat een herinnering van onze oud-conrector dr. J. Weenen. Hij nam afscheid in 1962 om elders rector te worden. Hij kreeg toen een gebrandschilderd raam (50 x 70 cm.) over een sterrenkundig onderwerp maar met op de achtergrond St. Odulphus. Hij was gepromoveerd op een sterrenkundig onderwerp. Er staat..”

In mijn herinnering had ik een foto gezien met daarop conrector Weenen en daarnaast zijn collega van der Horst. De heer van Weenen staat met iets in zijn hand maar ik weet niet meer wat. Helaas heb ik de foto nog niet gevonden.

De familie Weenen was wel zo gevonden en daarmee het bewuste raam. De heer Weenen was een enthousiaste sterrenkundige en het raam was daaraan een soort van ode. De tekst verwijst naar de “Reus Orion en de ‘weenen’de dochters van Atlas”, oftewel de plejaden.

Met dank aan Gerard de Laat, beheerder van het schoolarchief van het Sint Odulphus lyceum én de Familie Weenen voor hun medewerking.