Dit project gaat vooral over het verzamelen van foto’s van het werk van Piet Clijsen. Achterliggende reden daarvoor is dat met name zijn werk in het buitenland onbekend is en door bijna niemand ooit is gezien. In het gunstigste geval zijn er dan schets- of werktekeningen aanwezig in het RAT. De site is daarmee een daadwerkelijke aanvulling op het RAT en omgekeerd.

Foto’s verzamelen is niet ingewikkeld, wel erg tijdrovend; vaak is geluk nodig om de juiste personen of organisaties te vinden. In het geval foto’s beschikbaar komen worden ze gepubliceerd in het familiearchief, een cloudbestand dat alleen toegankelijk is voor de familie. Daarnaast ook, vaak samen met een beschrijving van de zoektocht en in principe allemaal, op deze website. Op die manier leeft zijn werk voort, de belangrijkste ambitie van elke professionele kunstenaar.

Zolang het mogelijk is zullen we dit werk voortzetten. Op de lange termijn is hulp echter onontbeerlijk. Zelfs als al het werk te zien is op deze website zal iemand de verantwoording moeten nemen voor de instandhouding ervan. Vandaar deze oproep voor steun.

Wil je nu of op termijn helpen met onze zoektocht òf deze site te onderhouden of verder te ontwikkelen? Laat het weten via het contactformulier.

Deze website kost uiteraard geld, bijvoorbeeld voor: ruimte in de ‘cloud’, domeinnaam, provider en veiligheidscertificaat. We hopen uiteraard dat de site lang zal bestaan en dan moeten die kosten jaarlijks worden betaald. Wil je daaraan een bijdrage leveren? Er is daarvoor een speciale bankrekening geopend. Alle bedragen zijn welkom. Bij voorbaat dank.

RABO DirectRekening, t.a.v. L. P. V. M. Clijsen, NL75RABO 0334644437