Scherpenheuvel is een wijk in Willemstad. De Fraters van Tilburg hebben boven op de heuvel een groot klooster gebouwd. Later werd het een jongensinternaat. Tegenwoordig is de medische Faculteit van de St. Martinus Universiteit er gevestigd.

Middels een plaquette getuigt de bevolking van hun dank voor de rol van de congregatie Fraters van Tilburg.

 

 

In het gebouw is een kapel gevestigd, waarvoor Piet Clijsen een tweetal glas-in-loodramen heeft gemaakt: één met St. Vincentius en een tweede met St. Joan Rosco, zijn handtekening én jaartal (1961).

In de beschrijving van de ramen van het Radulphus College heb ik aandacht besteed aan de rol van Yvette Brandt-Lesire om de redelijk zwaar beschadigde ramen allereerst te redden van de vuilnisbelt. Maar ze gaat verder want heeft ook de ambitie om ze te laten restaureren en dan te herplaatsten. Over de daarvoor beste locatie heeft ze ook al een idee.

Haar voorouders woonden in het verleden in landhuis Scherpenheuvel. De  Fraters van Tilburg kozen die locatie voor de bouw van hun klooster, waardoor het landhuis verdween. Vanaf het begin wilden de fraters ook een groot stuk rondom het klooster kopen van de familie hetgeen vorig jaar (2020) is geëffectueerd.

De ramen bewaart ze zorgvuldig om ze na restauratie “..ooit … een plaats te geven op Scherpenheuvel dichtbij het klooster van de Fraters van Tilburg.”