Vriend Peter Heerkens had in 1977 tijdens een bezoek aan Curaçao én de kathedraal van Pietermaai een bordje gezien; dat ging over ramen van Piet Clijsen. Feitelijk was die herinnering de start voor mijn zoektocht naar de ramen in de Kathedraal van Pietermaai.

Aangezien de tijd zijn herinneringen had vervaagd én een foto van het bordje niet werd gevonden, werden vanaf die dag allerlei mensen benaderd met vragen. Die hebben geresulteerd in vooral foto’s, waarvan het bewijs op deze pagina. Daarbij géén foto van het bewuste bordje. Sterker, navraag bij de dienstdoende priesters leverde niets op.

 

 

 

Normaal gesproken signeerde Piet Clijsen al zijn werk. In dit geval is de handtekening en datum helaas niet te vinden. Omdat de ramen hoog zijn geplaatst én aan de onderkant ook nog eens zijn afgedekt is de handtekening waarschijnlijk onzichtbaar. Jammer, maar de kenmerken van zijn ramen zijn overduidelijk.

Blijkbaar was de lichtval een probleem. In de correspondentie die hij heeft bewaard is een tekening te vinden waarin de invloed daarvan op de ramen wordt onderzocht. Onduidelijk is waarom hij juist deze foto heeft bewaard.