In Bergen op Zoom staan drie gebouwen met werk van Piet Clijsen: Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk, De Maagd en St. Gertrudis kerk.

De ramen zijn gemaakt toen Piet Clijsen nog erg jong was, vanaf 26 jaar. De academie had hij weliswaar afgerond maar feitelijk was het zijn tweede opdracht voor glas-in-lood; in de abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, Berkel-Enschot, staan in het Poortgebouw, de twee kleine ramen die hij voor zijn eerste opdracht maakte. In dit geval ging het om erg grote opdrachten, want grote omvangrijke ramen.

Voor de uitvoering van de ramen in De Maagd (1935) maakte hij gebruik van de professionele hulp van Karel Mijnsbergen. Deze had allereerst een geschikt atelier waar zulke ramen kon worden gemaakt (zie hiernaast). Daarnaast was Mijnsbergen een vakman voor het maken van glas-in-loodramen overeenkomstig de ontwerpen van Piet Clijsen. Gelet op de omvang en kwaliteit van het werk moeten de twee goed hebben samengewerkt. Waarschijnlijk is dat ook de reden om zijn naam op te nemen in de signatuur op de ramen. Deze enorme opdrachten moeten een geweldige leerschool zijn geweest voor de jonge glazenier.

Nadat de ramen klaar waren is Karel Mijnsbergen met zijn gezin naar Australië geëmigreerd, waar het familiebedrijf is voortgezet; tot op de dag van vandaag bestaat het nog steeds als: Fitzpatrick Glass Studios.