Mijn zoektocht was nog maar net begonnen maar ik sprak desondanks inmiddels de zoveelste medewerker van een organisatie over mijn vragen.

Helaas hadden zij geen informatie maar ik werd verwezen naar de database van het Museum Catharijne Convent in Utrecht. Een gouden tip, weet ik inmiddels.

 

Al snel kon ik een medewerkster duidelijk maken waarnaar ik op zoek was. En weer kort daarna viel Kerkcollectie digitaal., helemaal gewijd aan werk van Piet Clijsen, in mijn mailbox. Bovendien begreep ik dat er nog meer kon zijn. Immers, de database omvat 300.000 voorwerpen en er zijn slimme zoekopdrachten nodig om meer vinden. Indien succesvol zal ik dat hier zeker melden.

De uitdraai van Kerkcollectie Digitaal bestaat uit een professionele inventarisatie die in het meer of minder recente verleden is uitgevoerd; . Voor elk van de gevonden ramen of collectie van ramen in een bepaald gebouw, wordt, aan de hand van een omvattend format, een uitgebreide beschrijving ervan gegeven. Omdat de onderzoekers ter plekke waren voor de inventarisatie is alle informatie concreet, want zichtbaar.

 

 

In alle inventarisaties staan ook foto’s van de betreffende ramen. Helaas is de kwaliteit daarvan slecht. Om die reden nam ik contact op om te proberen een kopie van de oorspronkelijke foto te verkrijgen. Mij werd duidelijk gemaakt dat men bereid was voor mij een account aan te maken zodat ikzelf zou kunnen zoeken in de database; bovendien kon ik zo kopiëren wat ik wilde en dat zal op de website zeker zichtbaar zijn.