In 2000 brandde Huize Goirke af. Een enorme woestenij bleef achter. Gelukkig bleek het nog mogelijk om het gebouw te redden, helaas niet de fresco van Piet Clijsen.

Beelden laten de verwoesting en schade zien aan het gebouw, zowel binnen als buiten, maar ook aan de fresco, alhoewel nog wel herkenbaar.

 

Zie ook: Huize Goirke: de kapel

 

De twee bijgevoegde foto’s  spreken boekdelen en demonstreren de vergankelijkheid van onze stoffelijke wereld. Dit verhaal zorgt ervoor dat die gezien kan worden zolang deze site blijft bestaan.

De fresco van Piet Clijsen is op verschillende foto’s te zien. Wellicht wilde de fotograaf de kwetsbaarheid van het gebouw versterken door de fresco als centrum van zijn beeld te kiezen.

Er werd besloten het gebouw te herstellen en de uitstraling van het complex aan de Goirkestraat , zoals die van de straat zelf, veranderde niet.

Beelden van de verbouwing zijn gelukkig ook bewaard gebleven.

Huize Goirke brandde in 2000 nagenoeg af. De foto’s zijn gemaakt in 2002 en laten zien wat ervan overbleef.

Tot 2007 stond het gebouw leeg. In dat jaar werd de herbouw voorbereid die in 2008 werd gerealiseerd door de bouw van 23 appartementen.

De fresco is volgens ingewijden verdwenen onder nieuw aangebracht stucwerk en daarmee voor de ‘eeuwigheid’ geconserveerd.