pietclijsen1311

klein2scherp

Foto’s van ramen, daarnaar waren we vooral op zoek. Maar brieven over bijvoorbeeld een opdracht waren ook erg welkom, zelfs een factuur. Alles wilden we graag hebben. We hebben veel contact gehad met allemaal onbekende mensen. We hebben mensen ontmoet en met ze gesproken, maar verreweg de meeste, vooral die in het buitenland, hebben we uiteraard benaderd via de mail. Meestal ging het goed en leverde het contact op wat we ervan verwachtten, foto’s. Soms komen ze uit een archief, meestal zijn ze met een mobieltje gemaakt. In een enkel geval heeft een professionele fotograaf ze genomen. Wij waren met alle foto’’s even blij.

Al die contacten leidden vaak tot onverwachte situaties. Bijvoorbeeld iemand die we belden en mijn vader nog bleek te kennen. Sterker, hij wist nog redelijk nauwkeurig te vertellen wat er destijds allemaal was gebeurd.

In veel gevallen leverden onze contacten leuke verhalen op. Verhalen die vaak ook een soort van context geven voor de betreffende ramen. Daarom verzamelen we ze in deze rubriek.

Ze zijn vanaf de introductie geordend, zodat de meest recente verhalen achteraan staan. Omdat het in totaal om een overzichtelijk aantal zal gaan lijkt dat een goede aanpak. De combinatie van de vermeldde categorie, de titel van het verhaal en de foto geven een redelijk inzicht in waarover het verhaal gaat. Veel leesplezier.