Piet Clijsen is jarenlang actief betrokken geweest bij, in modern taalgebruik, projecten van de Besterdse kerk, zoals het Comite Kerststalactie Besterd. Jaarlijks organiseerde die speciale acties in de parochie rondom de kerststal die op het Besterdplein werd opgebouwd. Hij ontwierp de stal en de beelden die erin kwamen te staan. De beelden maakte hij wellicht ook zelf.

 

 

In de kerk, maar ook bij de kerststal, konden in melkvaten donaties worden gestort. Die werden gebruikt voor de kerststal maar ook voor speciale kerkelijke acties. Helaas maakten financiële donaties steeds meer plaats voor snoepgoed voor de kinderen.

De publieke belangstelling voor de kerststal was enorm. Bovendien was er een behoorlijke concurrentie tussen de kerststal van de Besterd en de moderner vormgegeven, eveneens levensgroot – maar wel kleiner dan op de Besterd, – vormgegeven stal van de Heuvelse kerk.

In de kerk, maar ook bij de kerststal, konden in melkvaten donaties worden gestort. Die werden gebruikt voor de kerststal maar ook voor speciale kerkelijke acties. Helaas maakten financiële donaties steeds meer plaats voor snoepgoed voor de kinderen.

De publieke belangstelling voor de kerststal was enorm. Bovendien was er een behoorlijke concurrentie tussen de kerststal van de Besterd en de moderner vormgegeven, eveneens levensgroot – maar wel kleiner dan op de Besterd, – vormgegeven stal van de Heuvelse kerk.

 

 

Vanaf een bepaald jaar werden nieuwe beelden ontworpen met koppen van mensen die een rol speelden bij de opbouw van de kerststal. Een kleine verzameling vond Piet Clijsen blijkbaar de moeite om mee te verhuizen naar Eindhoven.

Een concreet voorbeeld is de kop van meneer de Kok (?), een transporteur van beroep. Omdat ik die kop had gekozen na het overlijden van mijn ouders heeft deze jarenlang in onze tuin in Nederland en Frankrijk gestaan. Inmiddels staat hij in de tuin van Jakke.